måndag 17 augusti 2009

Way Out West

Nu har jag varit på Way Out West (en festival) i Göteborg i två dagar med Hanna och Fanny. Vi bodde på ett hotell som låg mellan fotbollsplanen där Gothiakupp spelas och Kungsavenyn (väldigt centralt alltså). Och eftersom att det var så billigt så var det ju självklart toalett och dusch i korridoren, lite ofräscha men det fungerade. Hanna och jag träffade på två (?) poliser påväg tillbaka från toalettetterna första natten som vi sov där. Det kändes som att det var vi och knarkligan som bodde där ungefär.

Första artisten vi såg var Timo, som var det Hanna hade mest sett fram emot. Under den fredagen såg vi även Beirut, lite av Band Of Horses men det var väldigt mycket människor så vi såg bara från avstånd, Florence And The Machine och slutet på Glasvegas då vi väntade på att Arctic Monkeys skulle börja. Mellan Florence och Arctic så tog vi även en fika på vårat nyfunna Tintin café. Vi hamnade nästan längst fram på Arctic Monkeys (och även på Timo och Beirut) men alla blev så våldsamma så vi flyttade ut till sidan där man såg nästan lika bra, möjligtvis bättre.

På lördagen så var Patrick Wolf den första som skulle spela och eftersom vi väldigt gärna ville se honom så köade vi i en timme innan området skulle öppnas och sedan fick vi vänta i ytterligare en timma innan det var dags. När vi fick komma in på området så började alla (eller i alla fall de längst fram i kön) att springa. Vakterna försökte stoppa alla som sprang så istället för en galen springande klump så blev det ett små springande joggingrace. Måste ha sett så .. wierd ut. Men vi kom i alla fall längst fram. Och jag rörde vid honom! Under hans två sista låtar så stod han en meter ifrån oss, kanske närmre. Det var lungt det bästa framträdandet under hela festivalen (Hanna tyckte dock Timo). Sedan såg vi även Vampire Weekend medan det regnade, Florence Valentin, tog en fika på Tintin cafeét, början av Lily Allen och slutligen Teddybears Sthlm. De hade på sig stora björnhuvuden (inte riktiga alltså) och en gigantisk diskokula också formad som ett björnhuvud med röda lysande ögon.

Patrick Wolf som smikar sig i mitten av konsterten.
Bild by Fanny.

Omg shoes! Bild by moi.
Arctic Monkeys med en deprimerad Alex. Bild by moi

Florence And The Machine. Ännu en blid av mig.
Åh vad mysigt! Det regnar! Parasoller är bra att ha när
det inte finns något annat tak. Bild av mig.
Försökte ladda upp några videosar men det fungerade inte. Försöker kanske vid senare tillfälle. God natt.

Inga kommentarer: